Psihoterapija dece

Deca su naše bogatstvo,

naša radost, ali je činjenica da smo zbog njihovih uobičajenih i normalnih nestašluka, ali i nekih pojava u ponašanju, nekada zabrinuti i ne znamo šta nam je činiti.
Teškoće zaspivanja, noćni strahovi, zacenjivanja, noćno mokrenje, i na uzrastu od 5, 6 godina, napadi besa, tikovi, prisilne radnje, strah od odvajanje od majke, strah-panika od odlaska u obdanište, pa i u školu, neuklapanje u društvo vršnjaka, agresivni ispadi, povlačenje, školski neuspeh i pored normalnih intelektualnih sposobnosti – sve su to pojave koje nisu neuobičajene, a za roditelje su zbunjujuće i zabrinjavajuće.
Nije redak slučaj da se roditelji i pored najbolje volje i nastojanja da ''poprave'' detetovo ponašanje ne snalaze, i u najboljoj nameri čine upravo suprotno od onoga što detetu može da pomogne.
Neretko je i razlika u postupcima roditelja u vezi sa detetovim ponašanjem, ali i trajnija napeta porodična atmosfera neprepoznatljiv uzrok ponašanja deteta. Razvod braka roditelja jedan je od bitnih životnih doživljaja za svako dete.
Pomoć i podrška iskusnog profesionalca može da bude od značajne koristi i njemu ali i njegovim roditeljima.
Pomoć stručnjaka, sa odgovarajućom obukom i iskustvom u radu sa decom predškolskog, osnovnoškolskog, odnosno pubertetskog uzrasta, pravi je izbor i za roditelje i za dete, kako bi rešili postojeće teškoće.